Dit jaar is er het een en ander gebeurd binnen de smartphonemarkt. Ondanks dit was 2019 geen jaar met echte revoluties. Oké, qua snelheid gingen sommige toestellen erop vooruit. Daarnaast kunnen sommige smartphones nog betere foto’s maken door nieuwe groothoeklenzen en zoom-functies. Ondanks dit hopen we in de komende periode meer groot nieuws binnen de markt voor smartphones. Zou 2020 een echt goed jaar voor de smartphone kunnen worden? Wij blikken vooruit.

 

Nieuwe smartphones 2020

Naar verwachting zullen zo goed al alle grote smartphonemerken met nieuwe modellen komen in 2020. Hierbij gaat het onder andere om Apple, Samsung, Nokia, Huawei en Xiaomi. Maar welke toestellen zijn de moeite om in de gaten te houden? Hieronder highlighten wij enkele modellen waarvan wij denken dat ze de moeite zijn.

 

Nokia 10

Naar verwachting komt Nokia in 2020 met een nieuw model, de Nokia 10. Deze nieuwe smartphone zou naar verluid uitgerust zijn met een uniek nieuw camera-systeem. Dit systeem is draaibaar en kan lenzen wisselen tijdens het scherpstellen tussen verschillende dieptes. De camera zal gebruik maken van een 48MP lens achterop een 16MP camera voorop. Mogelijk wordt dit dus het nieuwe must have toestel op het gebied van fotografie. De Nokia 10 zal verder kunnen filmen in 1080p en is naar verwachting stofwerend, waterbestendig en sneller op te laden.


 

Huawei P40

Tussen het begin en het midden van 2020 kunnen we waarschijnlijk een nieuw model van de Huawei P40 verwachten. Uit geruchten blijkt dat de nieuwe P40 (Pro) beschikt over mogelijk vijf camera’s. Daarnaast zijn er nog diverse andere technische verbeteringen. Of het toestel zal aanslaan moet overigens nog blijken. Door handelsproblemen tussen Amerika en China kan de P40 mogelijk niet op de software van Google draaien. Hierdoor moet Huawei terugvallen op haar eigen software Harmony OS. Maar of gebruikers hier op zitten te wachten moet nog blijken.

 

Xiaomi Mi 10

Naast Huawei komt ook het Chinese Xiaomi met een nieuw vlaggenschip, de Mi 10. Dit nieuwe model is naar verwachting uitgerust met een 5000 mAh accu. Hierdoor is het toestel een ideale keuze voor gebruikers die lang gebruik willen maken van hun smartphone zonder op te hoeven laden. Naast een sterke accu zal ook de camera uitblinken. De Mi 10 komt namelijk met een 64MP Samsung-camera. Hierdoor zal ook foto’s schieten geen probleem zijn met dit toestel.

 

iPhone 12

In 2020 verwacht men dat Apple komt met toestellen met net andere formaten. Hierbij gaat het om de iPhone 12 van 5,4 inch, 6,1 inch of 6,7 inch. Met deze nieuwe formaten zou Apple zomaar eens een andere groep gebruikers kunnen bereiken. Naast nieuwe formaten stapt Apple ook over op een nieuw type scherm. De iPhone wordt namelijk niet geleverd met Apple Liquid Retina-displays maar met OLED-schermen. Deze verandering zou grafisch betere resultaten mogelijk moeten maken. Daarnaast zullen mogelijk niet Qualcomm-chips ook een impact kunnen hebben op de prestaties van de nieuwe iPhone 12.

 

Samsung Galaxy S11

Niet alleen Apple maar ook Samsung komt vermoedelijk met een nieuw toestel in 2020. De nieuwe S11 en S11+ toestellen worden naar verluid onder andere uitgerust met een hartslagsensor en verbeterde snellaad-opties. Naast deze foefjes zullen de lenzen van de S11 en S11+ ook worden geüpgraded met een nieuwe lens. Met deze 64MP lenzen zal de fotocamera van Samsung nog beter uit de verf komen.

 

OnePlus 8

De OnePlus 8 is nog een Chinees model dat verwacht wordt in 2020. Naar verluid heeft dit nieuwe model een 6,6 inch scherm, wat is kleiner is dan het huidige model. Naast een kleiner scherm komt de OnePlus 8 met een betere chipset. Dankzij de Snapdragon 855 Plus-set moet gamen en multitasken geen enkel probleem zijn met de nieuwe OnePlus.