Ondanks dat de verkoop tot nu toe wat tegenviel, is de iPhone 7 toch de meest verkochte smartphone van het eerste kwartaal. Op de tweede plek van de wereldwijde verkooplijst stond het grote broertje van de iPhone 7, de iPhone 7 Plus.

 

Verkoop iPhone 7

Ondanks de eerste plaats in de top vijf vallen de verkoopcijfers van Apple toch tegen. Het bedrijf verkocht namelijk minder iPhones dan verwacht. In het eerste kwartaal van 2017 verkocht Apple 50,8 miljoen toestellen. Dit tegenover 51,2 miljoen toestellen een jaar eerder. Volgens het bedrijf zelf komt dit voornamelijk omdat consumenten wachten tot het nieuwe toestel in het najaar uitkomt. Of dit echt zo is moet nog maar blijken.

 

Dominantie Apple

Uit het onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat de iPhones van Apple het erg goed blijven doen. Wereldwijd staat de iPhone 7 op de eerste en tweede plaats in de top vijf. Op de derde plek is de Oppo R9s te vinden. Een toestel dat hier bijna niemand iets zegt maar wel erg populair is in India en China. Dit komt voornamelijk om dat het toestel vrij compleet is en slecht rond de 400 dollar kost.

De top vijf wordt compleet gemaakt door twee toestellen van Samsung. Hierbij gaat het om de J3 en J5 uit 2016. Aangezien de S8 en S8 Plus pas sinds april verkrijgbaar zijn staan deze nog niet in de lijst voor dit jaar. Verwacht wordt dat de toestellen het wel erg doen in de overige kwartalen van dit jaar.