alles-in-1Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor een alles-in-een pakket. Dat is één pakket waarin telefonie, internet en televisie zitten. In het vierde kwartaal van 2014 hadden rond de 60 procent van de huishoudens een alles-in-een pakket. Anderhalf jaar geleden was dat 50 procent. Dat is dus een stijging van 10 procent.

Ziggo is de grootste aanbieder van alles-in-een pakketten nu ze is gefuseerd met branchegenoot UPC. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 57 procent. Ziggo heeft een meerderheid in vrijwel alle provincies in Nederland. Flevoland, Gelderland en Zeeland uitgezonderd. KPN en dochterbedrijf Telfort winnen wel terrein op de alles-in-een markt, zij hebben nu 21 procent in handen.

Nederlanders stappen niet heel vaak over. Als men gaat overstappen kiest men op dit moment het liefst voor Telfort. Die zag de afgelopen tijd veel nieuwe klanten erbij komen. Een klein gedeelte van de huishoudens sluit naast een alles in 1 pakket een mobiel abonnement af bij dezelfde provider. Het overgrote deel echter kiest voor mobiele telefonie nog steeds het liefste een aparte provider. En een klein gedeelte zegt liever de vaste telefoonaansluiting op wanneer een alles-in-een pakket wordt afgesloten. De meeste klanten wijzigen hun dienstenpakket liever niet en blijven trouw aan hun provider.

Welke alles-in-een aanbieders zijn er in Nederland?

In Nederland is er een groot aanbod met providers die een alles-in-een pakket aanbieden. Keuze genoeg dus!

In Nederland kennen we de volgende aanbieders:

Tele2, Ziggo, UPC, Telfort, KPN, Caiway, UPC, Vodafone, online.nl, Stipte, XS4All, Zeelandnet, edpnet, Solcon, Fiber.nl, SKP, en onsbrabantnet.

Bij welke aanbieders neemt men in Nederland het liefst een alles-in-een pakket af?

1. Ziggo
2. Telfort
3. UPC
4. KPN
5. Vodafone
6. Tele2
7. Online.nl
8. XS4All
9. Caiway
10. Zeelandnet

Het aller populairste zijn de alles-in-een pakketten van Ziggo, Telfort, UPC en KPN.

Ziggo

Ziggo biedt drie pakketten aan: Basis, Plus en Extra. De alles-in-1 pakketten zijn inclusief een gratis interactieve HD ontvanger t.w.v. 99 euro.

Telfort

Telfort heeft twee pakketten: Het gewone en glasvezel alles-in-een pakket. De pakketten zijn inclusief een gratis WiFi-modem en Interactieve TV-ontvanger in bruikleen. Indien er wordt gekozen voor het glasvezelpakket krijgt men 2 TV-ontvangers.

UPC

UPC biedt drie pakketten aan: Basis, Power en Extra Power. De alles-in-1 pakketten zijn inclusief HD Mediabox of Horizon Mediabox.

KPN

KPN biedt drie pakketten aan: Instap, Standaard en Premium. De pakketten zijn inclusief 1 of 2 HD TV-ontvangers.

Waarom zou je een alles-in-1 pakket kiezen?

De belangrijkste reden om te kiezen voor een alles-in-een pakket is, omdat dit je geld kan besparen. Het is nu eenmaal goedkoper telefonie, internet en tv in één pakket af te sluiten. Neem je alle drie de diensten apart af dan ben je nu een stuk meer kwijt. Zelfs als je dat doet bij één en dezelfde provider.

Het wordt over het algemeen afgeraden om de diensten los aan te schaffen bij verschillende providers. Al snel raak je dan namelijk het overzicht kwijt door de verschillende facturen die je ontvangt, bovendien is het dus gewoon duurder. Wanneer je een alles-in-een pakket laat installeren thuis (of je doet dit zelf) kun je meteen gebruik maken van bellen, TV kijken en internet. Wel zo makkelijk. Schaf je ze bij verschillende providers aan dan kun je te maken krijgen met verschillende aansluitdata.

Voordelen op een rijtje

– Je hebt het meeste voordeel

– Na aansluiting direct bellen, TV kijken en internetten

– Je ontvangt maar een rekening

– Je hebt te maken met een aanspreekpunt

– Je behoudt het overzicht over je kosten (een rekening waarop alles staat vermeld)