De laatste jaren kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om een dure nieuwe smartphone, zoals een Samsung Galaxy S6 kopen  of binnenkort ook de iPhone 7 aan de schaffen. Maar hoe kunnen we dit succes eigenlijk verklaren? Zeker in de economische mindere tijden waarin we nu zitten zou de aanschaf van een nieuwe dure smartphone niet uit financiële gronden kunnen worden verklaard. Maar wat is het dan wel?

Smartphone als symbool van status

Smartphones staan steeds meer symbool voor status. Mensen denken dat iemand die in het bezit is van één van de duurdere smartphones ook meteen een welvarend leven leiden. Natuurlijk is dit slechts schijn, want de eenmalige aanschaf van een dure smartphone zegt natuurlijk niets over iemands algemene welvarendheid

Smartphone als all-in-one gadget

Daarnaast worden smartphones tegenwoordig voor steeds meer dingen gebruikt. Waar men eerder nog los een fototoestel, navigatiesysteem, videocamera en telefoon moesten kopen, kan dit nu allemaal in één device worden verwerkt. Mensen zijn best bereid meer te betalen voor een smartphone op het moment dat het de functies van eerdergenoemde apparaten direct kunnen vervangen. Tenslotte bespaart de aanschaf van een dergelijke smartphone dan op de aanschaf van andere dure elektronica.

Prijzen van smartphones dalen

Tot slot wordt het ook steeds aantrekkelijker om een smartphone te komen. De verschillende aanbieders stunten er flink op los met de prijzen. De ene aanbieder weet een abonnement nog goedkoper aan te bieden dan de ander. Het is voor consumenten daardoor ook een stuk gemakkelijk geworden om de verschillende aanbieders op basis van prijs te vergelijken. Een dure smartphone als de Galaxy S6 of iPhone 6 is tegenwoordig bijvoorbeeld al aan te schaffen voor een maandbedrag van €34, daarvoor valt een fatsoenlijke telefoon vrijwel niet meer los te kopen.

Vergelijken van smartphones & abonnementen steeds interessanter

Het is voor consumenten daarom zeker aan te raden om de verschillende smartphones gewoon een rustig online te vergelijken en op basis daarvan een goede keuze te plaatsen. Vergelijken van losse Sim Only abonnementen kan bijvoorbeeld ook via www.simonlyprovider.nl, dé Sim Only aanbieder van Nederland.