Time Magazine heeft de iPhone van Apple uitgeroepen tot meest invloedrijke gadget ooit geproduceerd. ‘’Smartphones bestonden al jaren, maar geen enkele was zo mooi en toegankelijk als de iPhone’’, aldus Time over de lancering van het Apple toestel in het jaar 2007.

Volgens Time Magazine zit de kracht van het Apple toestel vooral in de introductie van iTunes, waardoor ook apps een groot succes werden en ‘’de manier waarop men communiceert, speelt, winkelt en werkt voor altijd werd veranderd’’.

 

Lijst met 50 gadgets

In de totale lijst publiceerde Time de 59 meest invloedrijke gadgets. Zo staat op de tweede plek de Sony Trinitron, de kleuren-tv waarvan er sinds het jaar 1968 ruim 100 miljoen van werden verkocht. Op de derde plek vindt men ook Apple, maar dan met de Macintosh-computer die het bedrijf in 1984 introduceerde. Daarnaast staat ook Sony twee keer in de top 5, maar dan met de Sony Walkman op de vierde plek. Op de vijfde plek staat de IBM Model 5150 uit 1981, een van de eerste pc’s.

 

Ook Nederland vertegenwoordigd in lijst

Ook twee Nederlandse bedrijven wisten een plekje te machtigen in de lijst van Time. Zo staat de N1500-videocrecorder van Philips op de twaalfde plaats en het GPS-systeem van TomTom op 22e plek.