De komende Google smartphones zullen niet meer gekoppeld worden aan de merknaam Nexus. Daarnaast krijgen de smartphones en speciale Android-versie.

Sinds het jaar 2009 maken fabrikanten als LG, Huawei en HTC, de Google smartphones onder de merknaam Nexus. Maar vanaf de komende toestellen zullen de toestellen gelanceerd worden onder een eigen nieuwe naam. Dat zeggen brillen tegen Android Central.

De nieuwe merknaam zal dichter moeten gaan aansluiten bij de merknaam van Google. Naast een naamsverandering zal Google ook het logo op de toestellen wijzigen. Het nieuwe logo zou wellicht bestaan uit het eigen G-logo.

Nexus toestellen krijgen aangepaste Android-versie
Nexus toestellen krijgen aangepaste Android-versie

 

Speciale Android versie

Naast de naam- en logo wijzingen voert Google nog meer wijzigingen door. Het bedrijf installeert namelijk een nieuwe Android-versie op de toestellen. Die nieuwe Google smartphones zullen verkocht worden met de nieuwe Android 7.0 Nougat software. Een opvallende stap aangezien de Nexus-smartphones juist de enige smartphones waren zonder een bewerkte Android versie. Volgens bronnen bij Android Police zal Google onder andere wijzingen doorvoeren in de nieuwe launcher. Daarnaast

 

Unieke design

Afgelopen juni zei Google-CEO Sundat Pichai nog dat de Nexus-smartphones een unieker design moeten krijgen. ‘’We gaan hopelijk meer functies aan Android toevoegen op Nexus-toestellen’’, zei de topman toen. De komende Google toestellen zullen waarschijnlijk door HTC geproduceerd worden. De smartphones zouden in de formaten 5 en 5,5 inch verkrijgbaar worden, iets kleiner dan de huidige Nexus 5X en 6P.