Vandaag werd de nieuwe Oneplus X aangekondigd, een 5 inch-smartphone met een laag prijs kaartje. Het toestel moet slechts €269,00 gaan kosten. De Oneplus X is hiermee kleiner en goedkoper dan zijn voorgangers.

 

Specs Oneplus X

De voordelige Oneplus X komt met 3GB werkgeheugen en een Snapdragon 801-processor (een chipset van ruim 1 jaar oud). Het scherm van de smartphone heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel beschikt niet over een vingerafdrukscanner, wat op zich voor veel gebruikers niet storend is. Verder heeft een toestel een 13 megapixelcamera aan de achterkant en een 7,6 megapixelcamera aan de voorkant. Er zit een accu in met 2525mAh verhogen en het toestel wordt standaard geleverd met 16 GB aan opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is eventueel uit te breiden met een sd-kaartje.

 

Formaat Oneplus X

De Oneplus X is 14 centimeter lang, 6,9 centimeter breed en 6,9 millimeter dik. De nieuwe telefoon komt op de markt in twee verschillende uitvoeringen: één met een behuizing van zirkoon, en één met een donkeren glazen achterkant. De eerste versie van de Oneplus X wordt slechts in beperkte oplage gemaakt en weegt met 160 gram iets meer dan de standaardversie (die weegt 138 gram).

De Oneplus X is vanaf volgende week te koop.