Er werd maanden reikhalzend naar uitgekeken, de presentatie van het nieuwste vlaggenschip van Samsung. Op de Mobile World Congress in Barcelona is de Galaxy S6 gelanceerd, samen met de revolutionaire Galaxy S6 Edge. Het moet gezegd worden, Samsung maakt de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. Wat hebben deze nieuwe toestellen zoal te bieden?

Het roer is om

Samsung verkeert al een tijdje in zwaar weer. Aan de ene kant gaat het bedrijf gebukt onder het succes van de iPhone 6. Aan de andere kant heeft Samsung veel last van goedkope Chinese concurrenten als Huawei en ZTE. Samsung besloot daarom het roer om te gooien en met de S6 haar premium telefoon compleet opnieuw uit te vinden. Dat lijkt met de Samsung Galaxy S6 meer dan gelukt te zijn.

Metaal en glas

Wat direct opvalt is de veel luxere uitstraling van de S6. Voor het eerst heeft Samsung net als de concurrentie voor een metalen afwerking gekozen. De achterkant is van glas gemaakt. Wat het meest opvalt bij de S6 Edge zijn de gebogen randen. Hiermee brengt Samsung een revolutionair toestel op de markt. De gebogen rand maakt het mogelijk het hele scherm goed te bedienen en bied een unieke manier om notificaties te ontvangen.

Specs

De Galaxy S6 heeft een gewicht van 138 gram, de Edge is met 132 gram iets lichter. Beide toestellen hebben een 5,1 inch Super AMOLED scherm. De resolutie is 2560×1440 pixels, met een indrukwekkende pixeldichtheid van 557 ppi. Het RAM-geheugen is 3GB. De camera aan de achterzijde heeft 16 megapixels, die aan de voorzijde 5. Er zit een accu in van 2,550mAh.

Uitvoeringen

Buiten het kiezen tussen een reguliere Samsung Galaxy S6 en de Edge-variant zijn er nog meer keuzes te maken in de uitvoering. Er zijn toestellen met 32GB, 64GB en 128GB intern geheugen. Ook is ruime keuze in kleuren: wit, zwart, goud, blauw. De Galaxy S6 Edge is ook nog eens in het groen verkrijgbaar.

De Samsung Galaxy S6 is vanaf 10 april verkrijgbaar. Het toestel met en normaal scherm is verkrijgbaar vanaf 699 euro, de Galaxy S6 Edge kost in de goedkoopste uitvoering 849 euro. Wil je op de hoogte blijven van de definitieve release, kijk dan op de website van Samsung.