Smartphonefabrikant Samsung heeft een grotere versie van de Galaxy S6 Edge gelanceerd. Dit gebeurde tegelijktijdig met de lancering van de nieuwe Galaxy Note 5. De nieuwe, grotere, Galaxy S6 Edge+ zal vanaf begin september in de winkels liggen. De Galaxy Note 5 zal niet in de Benelux verschijnen.

 

Nieuwe Galaxy S6 Edge+

De nieuwe Galaxy S6 Edge+ heeft een 5,7 inch amoled scherm, dat is een flink stuk groter dan het 5,1 inch scherm in de voorganger. Daarnaast heeft het toestel ook meer werkgeheugen gekregen, namelijk 4GB in plaats van 3GB. De camera’s zijn hetzelfde gebleven, de camera-app en software is wel wat verbeterd.

Aangezien de S6 Edge+ een grotere behuizing heeft was het ook mogelijk om de accu te verbeteren. Waar de Samsung S6 Edge een 2600mAh-accu bezit, is dat bij de S6 Edge+ 3000mAh. Dankzij verbeteringen in de gebruikte snellaadtechnologie zou de S6 Edge+ slechts vijf minuten meer nodig hebben voor een volle laadcyclus dan de S6 Edge.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ komt uit op 4 september en krijgt een pittige adviesprijs mee van 799 euro. Ter vergelijking, de S6 Edge kost 699 euro en de S6 heeft een adviesprijs van 599 euro.

 

Samsung Galaxy Note 5

Naast de S6 Edge+ presenteerde Samsung ook de nieuwe Note 5. Een variant van hetzelfde toestel alleen dan zonder kromme randen en met stylus. Het nieuwe toestel zal niet in de Benelux verschijnen aangezien Samsung claimt dat Europeanen de stylus al jaren niet meer gebruiken