Volgens anonieme bronnen werkt Samsung in het geheim aan een smartphone met een opvouwbaar scherm. De smartphone zou dubbelgeklapt kunnen worden, waarschijnlijk op dezelfde manier als de oude flipphones. Bij deze nieuwe smartphone zouden de 2 schermen eigenlijk uit 1 scherm bestaan, dat dubbelgebouwen kan worden als de telefoon sluit.

Dit gerucht is de eerste aanwijzing dat Samsung is begonnen met de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone. Samsung roept al langer dat het bedrijf in de toekomst opvouwbare en oprolbare schermen wil produceren en implementeren in nieuwe producten.

 

Project Valley

Onder de geheime codenaam Project Valley of Project V wordt nu gedacht over en gewerkt aan een smartphone met zo’n bijzonder scherm. Als alles doorgaat zou Samsung mogelijk al in 2016 klaar zijn voor een lancering van het scherm. Fabrikanten LG en Samsung hebben wel al gebogen schermen geproduceerd die buigbaar zijn bij de productie, maar in uiteindelijke toestellen (zoals de G Flex en Galaxy S6 Edge) in hun gebogen vorm vast worden gezet.