Meer dan de helft van de Nederlanders gaat naar bed met een smartphone of tablet. Het liefdesleven lijdt hieronder, een op de drie Nederlanders heeft hierdoor minder vaak seks met zijn of haar geliefde.

 

Bijna de helft neem smartphone of tablet structureel mee naar bed

Momenteel heeft ruim 80% van de Nederlanders een smartphone. Daarnaast hebben ook veel huishoudens minimaal 1 tablet. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder bijna 3000 Nederlanders. Hiervan neemt 49% zijn of haar smartphone of tablet elk nacht mee naar bed. Dit feit heeft grote gevolgen voor alternatieve activiteiten in bed, zoals seks. Gemiddeld één op de drie Nederlanders zegt dat zijn of haar liefdesleven eronder lijdt. Vooral mensen tussen de leeftijden 25 en 34 jaar bedrijven minder vaak de liefde door het smartphonegebruik in bed.

 

Ouderen en mensen uit het Noorden doen het beter

Maar liefst 75% van de ouderen legt de smartphone elke dag onder het kussen of op het nachtkastje. Ruim 50% zegt hierdoor minder vaak met zijn of haar partner te vrijen. Ouderen hebben het goed bekeken. Zij nemen aanzienlijk minder vaak hun smartphone mee naar bed en slechts 4 procent klaagt dat zij daardoor minder vaak seks hebben. Ook in het noorden van het land (Friesland, Groningen, Drenthe) wint de smartphone het minder vaak van de lust.