xiaomi-smartphone-fabrikant

Consumenten doen vaker iDeal-betaling met smartphone

Steeds meer consumenten doen betalingen met iDeal via hun smartphone. In de eerste 6 maanden van 2014 werd 25% van de online aankopen via een smartphone met iDeal betaald. In het laatste half jaar van 2014 ging dat al om 31%. Door deze stijging is iDeal het meest gebruikte betaalmiddel voor aankopen via de smartphone geworden. Paul Alfing van Thuiswinkel.org stelt dat het “steeds minder relevant” wordt hoe en waar consumenten willen betalen. Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat websites geschikter worden voor mobiel gebruik.

In 2014 deden consumenten in totaal 127,4 miljoen aankopen via het internet. Daarvan is bij ruim de helft iDeal gebruikt. iDeal wordt gevolgd door de creditcard, die werd ruim 14 miljoen keer gebruikt. Doorgaans betalen consumenten hun bestellingen vooraf (87 procent). Een klein deel wordt bij of na de levering afgerekend.

Zo’n 6 procent wordt achteraf met een acceptgiro afgedaan. Nog eens 4 procent wordt met een pinpas betaald bij het ophalen of bij een bezorging. Consumenten betalen vooral kleding en eten achteraf.