Onlangs heeft Alcatel een nieuwe smartphone aangekondigd: de Alcatal Shine Lite. Een toestel dat er vooral uitspringt om het prachtige design. Iets waar de fabrikant ook veel moeite voor heeft gedaan. Het is een model dat is ontworpen vanuit glas en metaal. Wat maakt de Alcatel Shine Lite zo mooi?

Design

Het design voldoet aan de laatste trends. De Alcatel Shine Lite heeft een obligate 2.5D glas. Dit betekent dat de telefoon bolle raden heeft. Deze lopen feilloos over in de metalen rand die om de telefoon is vormgegeven. De achterkant is tevens vormgegeven door middel van glas. Het toestel straalt veel kwaliteit uit.

Alcatel Shine Lite

Specificaties

De Alcatel Shine Lite draait op de Android 6.0 Marshmallow. Dit is wellicht niet de laatste versie van Android, maar dit is een prima versie om de smartphone op te laten draaien. Er zit een vlotte quad-core processor van Mediatek met 2 GB aan werkgeheugen in de Shine Lite. Met 16 GB aan opslag heb je genoeg ruimte. Het toestel is voorzien van een scherm van 5 inch, welke een resolutie van 720P heeft. Er zit een Micro SD-slot op de telefoon, wat het mogelijk maakt om het geheugen uit te breiden. Aan de achterkant is een vingerafdrukscanner te vinden. Iets wat je niet veel ziet bij smartphone in deze prijscategorie. Daar komt bij dat je met je vinger kunt bepalen welk actie je wilt uitvoeren. Het openen van WhatsApp kun je bijvoorbeeld koppelen aan een bepaalde vinger.

Cameramogelijkheden

Met een 13 megapixel camera is het mogelijk om prima plaatjes te schieten. De voorzijde heeft een camera van 5 megapixel. Hierbij is een flitser aanwezig om selfies te kunnen belichten. De dual-tone ledflitser maakt het mogelijk om het fletse van de foto weg te nemen. Met de vingerafdruk scanner is het mogelijk om met je vinger direct de camera te openen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Alcatel Shine Lite is verkrijgbaar in de kleuren wit (Pure White) en goud (Satin Gold). Het is mogelijk dat hier later nog een zwarte variant aan toe wordt gevoegd. De prijs voor dit toestel zal rond de 200 euro zijn. Een prima prijs voor de mogelijkheden die je krijgt. Zeker in combinatie met het design is er vast een goede markt voor de Shine Lite. Na de release gaat Alcatel afwegen of er een update uitgebracht gaat worden van dit model.