Afgelopen augustus heeft BlackBerry de tweede Android smartphone uitgebracht: de BlackBerry DTEK50. Dit toestel is ongeveer de helft goedkoper in vergelijking met het toestel dat BlackBerry vorig jaar heeft uitgebracht. Dit was de BlackBerry Priv. Hieronder vind je meer informatie over de BlackBerry DTEK50.

Design

De DTEK50 is voorzien van een mooi design met een aluminium rand. Op de achterkant zit een paneeltje dat plastic achtig aandoet. Onder en boven in het toestel zit twee speakers. Op de BlackBerry DTEK50 ontbreekt eveneens het fysieke toetsenbord dat van de BlackBerry gewend zijn. De ontwikkelde keyboard applicatie wordt, samen met een aantal andere apps van de fabrikant, meegeleverd.

BlackBerry DTEK50

Software

Er is speciale software aanwezig die gebruikers van de smartphone moeten wijzen op eventuele gevaarlijke applicaties. Qua andere beveiliging is het toestel voorzien van encryptie en systeemmonitoring. Hiermee claimt het BlackBerry een van de meest veilige telefoons te hebben. Verder is de welbekende Hub op de telefoon aanwezig. Dit is het communicatiecentrum op de BlackBerry toestellen. Alle berichten komen op deze centrale plek binnen. Denk aan berichten van WhatsApp, e-mail en Facebook.

Specificaties

De BlackBerry DTEK50 is een midrange toestel. Het toestel heeft een full HD scherm van 5,2 inch. Hij is voorzien van een Snapdragon 617-chipset met 3 GB aan werkgeheugen en een 617 octacore processor. Andere specificaties zijn de quickcharge 2.0 ondersteuning en 2610 mAh accu. De quickcharge maakt het mogelijk dat het toestel sneller kan opladen in vergelijking met andere toestellen. De DTEK50 is voorzien van Android 6.0.1 Marshmallow. Een bijzonder aspect voor een BlackBerry telefoon. Het maken van foto’s doe je met een 13 (achterkant) en 8 (front) megapixel camera. Het toestel heeft een intern geheugen van 16 GB. Door middel van het geheugenkaartslot kan deze uitgebreid worden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De adviesprijs voor de BlackBerry DTEK50 is 339 euro. In Nederland is de smartphone verkrijgbaar voor 335 euro. Hij is onder andere verkrijgbaar bij Mobiel, Belsimpel en Coolblue. Verder heeft BlackBerry laten weten dat ze snel updates gaan uitbrengen.

Afbeelding: AllAboutPhones