Bij de HTC 10 heeft HTC een groot aantal veranderingen doorgevoerd. Dit resulteert in een elegant model met specificaties van hoge kwaliteit. Het toestel is uitgevoerd in de vertrouwde aluminium behuizing. In tegenstelling tot oudere modellen, kent de HTC 10 een matte afwerking en afgeronde randen. Het toestel laat een strakke, maar zachte indruk achter.

De HTC 10 heeft een 5,2 inch-scherm met een heldere en natuurlijke kleurweergave. Het beschikt over een hoge QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De HTC software stelt je, net als bij de HTC One M9, in staat zelf thema’s te kiezen en samen te stellen. Hierdoor kan de uitstraling van het scherm naar eigen wens worden aangepast.

Touchknop

De thuisknop heeft plaatsgemaakt voor een ‘touchknop’ met vingerafdrukscanner, die snel en precies reageert bij lichte aanraking. Deze functie, 4GB werkgeheugen en de Snapdragon 820-processor maken een soepele en snelle navigatie mogelijk. Multitasken en het gebruiken van zware applicaties is hierdoor geen probleem. Daarnaast is de smartphone uitgerust met een geheugencapaciteit van 32GB. Een micro-sd-kaart kan dit vermogen uitbreiden tot 200GB. De smartphone is ook uitgevoerd met een USB-C-aansluiting, zodat de accu snel kan worden opgeladen.

De HTC 10 Smartphone
HTC 10 | Bron: blog.htc.com

Schiet hoge resolutie foto’s met de HTC 10

Net als in eerdere toestellen is een ultrapixel-camera aanwezig met een resolutie van 12 megapixel. Daarnaast heeft HTC een aantal verbeteringen doorgevoerd, zoals een laser-autofocus. Foto’s zijn nu een beter belicht, scherper en hebben een natuurlijke kleurweergave, zelfs in de volle zon. Aan de voorzijde is het toestel toegerust met een 5-megapixel camera. Dankzij de 4K-resolutie en optische beeldstabilisator zijn ook videobeelden van goede kwaliteit.

Audio kwalitatief onovertroffen

Wat betreft de audio-ervaring is HTC zijn concurrenten ver vooruit. Net als in oudere modellen worden geluiden en muziek op hoge kwaliteit afgespeeld, zonder te misvormen. Nieuw in dit opzicht is de mogelijkheid om je eigen geluidsinstellingen te programmeren. Deze instellingen kunnen zelfs variëren per gekozen muziekstuk of genre.

Voordelen

  • 5,2 inch-scherm met een heldere en natuurlijke kleurweergave
  • USB-C-aansluiting om snel op te laden
  • Soepele en snelle navigatie
  • Touchknop met vingerafdrukscanner
  • Mogelijkheid om opslagcapaciteit uit te breiden met micro-sd-kaart
  • Ultrapixel-camera met verhoogde resolutie en verbeterd functioneren
  • Hoge kwaliteit audio-ervaring met personalisatiemogelijkheden

Nadelen

  • Geen verassend design
  • Duur
  • Gemiddelde batterijprestatie

De HTC 10 + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een HTC 10? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een H10 op basis van prijs, MB’s en belminuten.