HTC heeft onlangs twee nieuwe toestellen aangekondigd. Een daarvan is de HTC Desire 10 Lifestyle. Deze smartphone moet zich onderscheiden met zijn ontwerp en de unieke geluidsweergave. Welke specificaties en verbeteringen heeft de Lifestyle?

Geluid en camera

De HTC Desire 10 Lifestyle kan 24 bit audio afspelen. Net zoals de HTC 10 heeft het toestel twee BoomSound hifispeakers. Een speaker zit aan de voorkant, de andere zit aan de onderkant. De telefoon is voorzien van een 13 megapixel camera. Deze heeft een f/2.2 lens. De voorkant heeft een camera met een resolutie van 5 megapixel. Deze heeft een f/2.8 lens. Beide camera’s kunnen filmen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Verder modules zijn de laser autofocus-module en dubbele ledflitser. Dit maakt het een toestel met prima cameramogelijkheden.

Uitvoering

De Lifestyle wordt uitgebracht in zwart (Stone black), grijs (Valentine Lux), lichtblauw (Royal Blue) en wit (Polar white). Het verschilt per markt welke modellen verkrijgbaar zullen zijn. De modellen zullen met gouden accenten afgewerkt zijn. Er zal een contrast zijn tussen matte en glanzende oppervlakken. Dit maakt het een elegante telefoon die lekker in de hand ligt. De telefoon heeft de afmetingen van 156,9 bij 76,9 millimeter. De dikte is 7,7 millimeter en heeft een gewicht van 155 gram. Dit is een gemiddeld gewicht. Verder heeft de Lifestyle een HD scherm van 5,5 inch. Dit is 1280 x 720 pixels, wat de pixeldichtheid op 267 maakt.

HTC Desire 10 Lifestyle

Geheugen

Het toestel zal waarschijnlijk uitkomen in diverse varianten, waaronder 2 en 3 GB aan werkgeheugen. Het interne geheugen zal hierbij ook verschillen. Het goedkoopste model zal 16 GB aan opslag hebben. De duurdere versie zal de dubbele hoeveelheid opslag hebben. Het is mogelijk om de Lifestyle uit te breiden door middel van een geheugenkaartje.

Overige specificaties

De Lifestyle zal draaien op een Snapdragon 400 soc van Qualcomm. De Qualcomm chipset heeft een maximale kloksnelheid van 1,6 Hz. Het toestel wordt met een 2700 mAh accu van stroom voorzien. De Lifestyle zal twee slots voor simkaarten en een micro USB poort hebben. Er is een vingerafdruk scanner en de smartphone zal zijn voorzien van 4G, Bluetooth, WiFi, GPS en NFC.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De HTC Desire 10 Lifestyle zal medio oktober verkrijgbaar zijn. De adviesprijs is 349 euro. Naast de HTC Desire 10 Lifestyle is de HTC Desire 10 Pro aangekondigd. Dit is een krachtiger en duurder model en heeft uitgebreidere features. Dit model zal echter niet uitkomen in de Benelux.

Afbeelding: PCMagUK