Begin september heeft HTC de One A9s gepresenteerd. Dit is een variant op de smartphone die HTC eerder heeft uitgebracht, de HTC One A9. Wat zijn de verschillen ten en overeenkomsten ten opzichte van dit toestel? Welke specificaties heeft de HTC One A9s?

Design

Qua design lijkt de HTC One A9s opvallend veel op die van zijn voorganger. Het enige grote verschil is dat de camera op een andere plek zit. Deze zit meer aan de linkerkant. Deze variant heeft nog steeds een vingerafdrukscanner op de voorkant. Deze dient tevens als homeknop. De dikte van de telefoon is 7,99 millimeter dik en weegt 149,8 gram. De HTC One A9s heeft een 13 megapixel camera om foto’s mee te maken. De frontcamera is 5 megapixel.

HTC One a9s

Specificaties

Een van de grootste verschillen is dat het 5 inch scherm van de HTC One A9s een Super LCD-paneel heeft. Hierin verschilt de A9s met de A9. Deze heeft een AMOLED paneel. De smartphone heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dit maakt het een midrange telefoon. Er is een nieuwe MediaTek Helio P10 chip in de telefoon afwezig. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 2 GHz en wordt ondersteund door 2 of 3 GB aan RAM en 16 of 32 GB aan opslagruimte. Deze laatste kan met een micro SD kaartje worden uitgebreid. De telefoon wordt voorzien van stroom door middel van een 2300 mAh accu. De telefoon ondersteunt Wifi, Bluetooth en 4G.

Verkrijgbaarheid en beschikbaarheid

Het is de bedoeling dat de HTC One A9s wereldwijd verkrijgbaar wordt. Hij wordt uitgebracht in zes verschillende kleuren. In Nederland zal je het model waarschijnlijk in twee kleuren kunnen krijgen, zwart en zilverkleurig. Het toestel is vanaf begin november verkrijgbaar voor een prijs van 349 euro. Dit maakt het een goedkoper toestel dan het vorige model.

Afbeelding: MobileCowboys