HTC One M9 SmartphoneDe HTC One M9 beschikt over een onberispelijk design en is gebruikersvriendelijk. De naadloze behuizing is gemaakt van krasbestendig aluminium. Het model is iets hoekiger dan zijn voorgangers. Deze vorm en het reliëf in de knoppen, geven het toestel meer grip. Ook ligt het model lekker in de hand en is hij stevig. Hij is verkrijgbaar in de kleuren goud, donkergrijs en zilver.

Scherp 5 inch scherm

Het toestel heeft een 5 inch-scherm met een full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het betreft een ruim, overzichtelijk beeldscherm, dat vanuit alle kijkhoeken gemakkelijk te bekijken en met één hand te bedienen is. De software maakt het mogelijk om de interface aan te passen voor een verhoogd gebruikersgemak. De maximale helderheid en kleurkwaliteit liggen helaas iets lager dan bij het voorgaande model. Dit komt alleen bij directe vergelijking met de M8 tot uiting in de koelere kleurweergave van de M9.

Ideaal voor multasking

Door de 3GB aan werkgeheugen en de Snapdragon 810-processor kan de smartphone zware taken en multitasking met gemak aan. Vooral het wisselen tussen en het starten van apps gaat erg snel. Door de energiezuinige processor en efficiënte hardware, is de accuduur goed. Het toestel beschikt verder over een opslaggeheugen van 32GB en een mogelijkheid voor uitbreiding van maximaal 128GB.

HTC One M9
HTC One M9 | Bron: HTC.com

Camera HTC One M9

De 20 megapixel-camera heeft veel aanpassingsmogelijkheden en zorgt voor een verbeterde fotokwaliteit. Bij fel kunst- of daglicht is wel kans op overbelichting. De camera is bij uitstek geschikt voor foto’s in het donker. De 4 ultrapixel-camera aan de voorzijde van het toestel maakt uitstekende selfies. Wat betreft kleurweergave en detail staat deze selfiecamera bovenaan. Optische beeldstabilisatie is helaas niet aanwezig. Toch gaat ook filmen in de 4K-resolutie prima.

HTC besteedt vooral aandacht aan de audio-ervaring. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vanaf verschillende telefoons samen een playlist samenstellen. Door verbeterde technologie klinkt het geluid voller en van zeer hoge kwaliteit.

 

Voordelen

  • Krasbestendige behuizing
  • Veel grip door hoekig model en reliëf op knoppen
  • Veel aanpassingsmogelijkheden m.b.t. interface, camera en audio-ervaring
  • Uitermate geschikt voor zware taken en multitasking
  • Mogelijkheid tot uitbreiding opslagcapaciteit
  • Verbeterde fotokwaliteit en uitstekende selfiecamera

 

Nadelen

  • Koelere kleurweergave
  • Kans op overbelichting bij foto’s
  • Geen optische beeldstabilisatie

 

De HTC One M9 + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een HTC One M9? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een M9 op basis van prijs, MB’s en belminuten.