Naast de HTC 10 heeft de fabrikant een iets betaalbaarder model uitgebracht; de HTC One S9. Een stijlvolle smartphone die alle specificaties van een degelijke smartphone heeft. De nadruk ligt bij dit toestel dan ook op design, geluid en camera eigenschappen. Iets wat je zeker terug zult zien in de specificaties. Wat kun je met de HTC One S9?

Design

De nadruk van de HTC One S9 ligt op het design. Het is een goed vormgegeven smartphone en heeft een dun, maar stijlvol design. De behuizing is van metaal, een hoogwaardig materiaal. Hierdoor voelt het toestel stevig aan. Aan de achterkant zit een lichte bolling. Hierdoor ligt de smartphone fijn in de hand. De HTC One S9 vertoont qua uiterlijk veel gelijkenissen met een van de andere toestellen van HTC, de One M9. Met een scherm van 5 inch is de One S9 een tikkeltje kleiner dan de HTC 10. Hierbij wordt een resolutie van 1920 x 1080 pixels gehanteerd. De telefoon is 144,6 bij 69,7 en 10,1 millimeter.

Specificaties

De telefoon wordt aangedreven door een Mediatek Helio X10 chip, welke wordt ondersteund door een 2 GHz octacoreprocessor. Hierbij is 2 GB aan werkgeheugen. Dit maakt het een krachtige telefoon die geschikt is voor alle smartphone bezigheden. Er is een intern geheugen van 16 GB aanwezig. Dit geheugen is uit te breiden door middel van een micro SD kaartje van maximaal 200 GB. Een 2840 mAh accu voorziet het toestel van stroom.

Camera

De HTC One S9 heeft aan de achterkant een 13 megapixel camera. Deze heeft een diafragma van f/2.0. Dit maakt het mogelijk om goede foto’s te maken. Het grote voordeel is dat het toestel optische beeldstabilisatie heeft. Dit betekent dat je minder wazige beelden maakt bij een minder vaste hand. Voor de mooiste selfies heb je met deze telefoon beschikking tot een camera van 4 ultrapixel.

HTC One S9

Besturing, prijzen en verkrijgbaarheid

De besturing draait op Android 6.0 Marshmallow. Hierdoor heb je de beschikking tot een grote hoeveelheid aan applicaties. Verder wordt wifi, 4G en bluetooth ondersteund. De BoomSound speakers aan de voorkant van de S9 produceren een mooi geluid. Het toestel beschikt over Sense-skin. De HTC One S9 is een goed alternatief voor de duurdere HTC 10. Het is een goede telefoon wanneer je niet de hoogste prijs wil betalen voor een HTC smartphone. De adviesprijs ligt op de 499 euro.