De Huawei Nexus 6P is het eerste Nexus-toestel van Huawei. Het is een luxe Googletelefoon met een beeldscherm van 5,7 inch en een metalen behuizing.

Het toestel heeft een hoge QHD-beeldschermresolutie van 2560 bij 1440 pixels en een hoge pixeldichtheid van 518ppi. Hierdoor is niet alleen het beeldscherm helder, levendig en kleurrijk, ook foto’s en video’s komen goed tot zijn recht. Door het heldere kleuren, goede zwartwaardes en de scherpe contrasten, is ook in de volle zon goed van het beeldscherm te lezen.

Huawei Nexus 6P Smartphone
Huawei Nexus 6P Smartphone

Daarnaast beschikt het over een zuinige Snapdragon 810-processor en 3GB werkgeheugen. Hierdoor is het toestel snel en soepel te gebruiken. De Huawei Nexus 6P kan worden geleverd met 32GB, 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Dit kan niet worden aangevuld met een micro-sd-kaart. De accuduur is gegarandeerd lang door de accu van 3450 mAh en de energiezuinige processor.

Vernieuwende functionaliteiten

Aan de achterzijde van het toestel bevinden zich verschillende functionaliteiten, waaronder een vingerafdrukscanner, een USB-C-poort en een glazen paneel met camera en flitser. De camera aan de achterzijde betreft een 12 megapixel-camera, vergezeld door een groot diafragma, een laser-autofocus en een dubbele LED-flitser. Dit zorgt ervoor dat de fotokwaliteit hoog blijft, ook in een donkere ruimte. Een leuk extraatje is de ‘burstmodus’, waarmee foto’s direct in een geanimeerd gifje kunnen worden omgezet. De voorzijde is voorzien van een 8 megapixelcamera zonder flitser. Door de hoge beeldschermresolutie kunnen video’s van hoge kwaliteit worden opgenomen tot 4K-resolutie.

De Huawei Nexus 6P is voorzien van twee speakers, zodat geluid stereo kan worden afgespeeld. De speakers hebben een mooie geluidsweergave, al klinken hoge tonen soms wat schel.

Voordelen

  • Hoge beeldschermresolutie en een pixeldichtheid
  • Heldere kleuren, goede zwartwaardes en de scherpe contrasten
  • Lange accuduur
  • Hoge kwaliteit foto’s en video’s
  • USB-C-aansluiting om snel op te laden
  • ‘Burstmodus’ voor kleine animaties
  • Stereo geluid

Nadelen

  • Opslagcapaciteit kan niet worden aangevuld met een micro-sd-kaart
  • Hoge tonen soms schel

De Huawei Nexus 6P + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een Huawei Nexus 6P? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een P6 op prijs en MB’s/belminuten.