De Huawei Nova is vanaf 13 oktober verkrijgbaar in Nederland. Met dit toestel wordt er gericht op het middensegment van de markt. Opvallend is dat Huawei veel aandacht heeft besteed aan het uiterlijk en de camera opties van het toestel. Wat zijn andere specificaties van de nieuwe Huawei Nova?

Nadruk op design

Bij dit toestel is de nadruk op het design van het toestel gelegd. Toch lijkt het design van het toestel op die van de Huawei Nexus 6P. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de samenwerking tussen Huawei en Google. Het toestel is gemaakt van metaal en heeft bolle randen. De camera is geplaatst is een soort zwarte balk aan de achterkant van het toestel.

Uitgebreide camera opties

De Huawei Nova heeft een 12 megapixel camera aan de achterkant van het toestel. De frontcamera is 8 megapixel. Huawei heeft bij dit toestel ingezet op het maken van selfies. Dit is te herkennen aan de uitbreiding van de features op deze telefoon. Een van deze features is de beautyfilter. Door middel van deze filter wordt de huid lichter en worden oneffenheden weggehaald.

Huawei Nova

Specificaties

Verder is de Huawei Nova van diverse andere specificaties voorzien. Er zit een Snapdragon 625-chip in met octacore-processor en 3 GB aan RAM, wat het een redelijk vlot toestel maakt. Bij de aanschaf krijg je een opslagruimte van 32 GB. Deze is met een micro SD geheugenkaartje uit te breiden tot 256 GB. Indien je deze niet wilt gebruiken, kan er een extra simkaart (Dual Sim) in gedaan worden. De Huawei Nova draait op Android 6.0.1, de zogenoemde Marshmallow variant. Het toestel heeft een 5 inch scherm (1920 x 1080 pixels). Er zit een 3020 mAh accu in die er niet uit te halen is. Verder heeft het toestel een USB poort type C en is hij voorzien van een snelle vingerafdrukscanner.

Verkrijgbaarheid en prijs

Inmiddels is de Huawei Nova in de winkels verkrijgbaar. De adviesprijs van het toestel is 399 euro. In de praktijk zal dit toestel ook voor een goedkopere prijs te vinden zijn.

De Huawei Nova + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een Huawei Nova? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een Huawei Nova op basis van prijs, MB’s en belminuten.

Afbeelding: Tweakers