Onlangs heeft Huawei twee nieuwe modellen uitgebracht. Dit zijn de Huawei Y6 Compact en de Huawei Y6 II. Dit zijn de opvolgers van de Huawei Y6. De Compact is een kleine en betaalbare smartphone. Dat is waar Huawei ook om bekend staat, ze leveren vaak goede toestellen af voor een betaalbare prijs. Hetzelfde geldt voor de Huawei Y6 II Compact. Wat kun je met dit toestel?

Specificaties

Het 5 inch scherm (met HD resolutie van 720 bij 1280 pixels) maakt het mogelijk om het toestel gemakkelijk mee te nemen. De Compact ondersteunt 4G, waardoor je overal goed toegang hebt tot internet. Hij draait op Android 6.0 Marshmallow en de dual sim maakt het mogelijk om meerdere simkaarten tegelijk te gebruiken. Met name handig voor mensen die veel in het buitenland verblijven of zakelijk en privé gescheiden willen houden. Met de Compact maak je foto’s met een 13 megapixel camera. Voor selfies heb je een 5 megapixel camera tot je beschikking.

Processor en geheugen

Het toestel heeft een 1,3 GHz quad-core processor, welke wordt ondersteund door een werkgeheugen van 2 GB. Er is een opslaggeheugen van 16 GB. Deze is uit te breiden met een micro SD geheugenkaart. Er zit een verwisselbare accu in van 2200 mAh. Dit is een kleinere accu in vergelijking met de gewone Y6 II. Het verschil zit dan ook in de grootte. De Compact is namelijk en kleiner en compacter dan de Y6 II.

Huawei Y6 II Compact

Design, prijzen en verkrijgbaarheid

De Huawei Y6 II Compact heeft een plastic ontwerp met een aluminium rand. De camera steekt aan de achterkant een beetje uit. De achterkant is textuur loos. Dit in tegenstelling tot de Y6 II, deze heeft een ruitjes textuur. De achterkant is verwisselbaar. Het is een toestel die alle moderne voorzieningen van een smartphone heeft, maar toch heel compact is. Hij is verkrijgbaar voor een prijs rond de 140 euro. Wanneer je opzoek bent naar een goedkoop, maar geschikte smartphone is de Huawei Y6 II Compact een goede optie.

Afbeelding: AndroidEmpire