Apple kiest met de iPhone 6S voor het vertrouwde model. Bij nadere inspectie valt pas op dat de behuizing van de 6S iets dikker en groter is, al gaat het om millimeters. Het betreft een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De helderheid en kleurweergave is goed, net als bij zijn voorgangers.

Nauwkeurige vingerafdrukscanner

Het toestel is voorzien van een snelle en nauwkeurige vingerafdrukscanner. Ook de schermtechnologie is verbeterd. Apple introduceert de 3D Touchtechnologie, zodat het scherm het verschil herkent tussen hard en zacht drukken. 3D Touch biedt veel verschillende opties binnen apps en het cameragebruik. Helaas moeten veel apps nog geoptimaliseerd worden om volledig gebruik te kunnen maken van de potentie van 3D Touch.

Ook is de 6S voorzien van snellere processor en een verdubbeld werkgeheugen (2GB). Dit is vooral merkbaar bij het laden van apps en websites. Ook zware taken, zoals het spelen van spellen, zijn geen uitdaging voor dit toestel. Dit gaat gepaard met een redelijke accu van 1715 mAh. Daarnaast heeft het toestel een opslagcapaciteit van 16GB tot 128GB, afhankelijk van het gekozen model.

iPhone 6S met abonnement
iPhone 6S met abonnement | Bron: Apple.com

Scherpe 12 megapixels-camera

De achterzijde van de smartphone is toegerust met een 12 megapixels-camera. Deze camera maakt heldere, gedetailleerde en natuurgetrouwe foto’s. Ten opzichte van oudere modellen, hebben foto’s bij de 6S een hogere resolutie. Aan de voorzijde zit een 5 megapixel-camera. Door de verhoogde resolutie en de mogelijkheid om het beeldscherm te verlichten, zijn ook selfies scherper. Filmen kan met dit toestel in full HD met een 4K-resolutie. Het toestel beschikt over een softwarematige beeldstabilisatie. Dit kan bij filmen van bewegende objecten voor een verminderde scherpte zorgen.

 

Voordelen

  • Vertrouwd model en besturingssysteem
  • 3D Touchtechnologie
  • Snellere processor en een verdubbeld werkgeheugen
  • Keuze in opslagcapaciteit
  • Foto’s hebben hogere resolutie

 

Nadelen

  • Softwarematige beeldstabilisatie, gevoelig voor beweging bij filmen
  • Accuduur is niet optimaal

 

De iPhone 6S + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een iPhone 6S? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een iPhone op prijs en MB’s/belminuten.