Net zoals bij het vorige model heeft Apple een Plus model van de iPhone 7 in september uitgebracht. Het is de opvolger van de iPhone 6 Plus. Belangrijke vernieuwingen zijn de behuizing, dubbele lens, A10 processor en het grotere scherm. Dit maakt dat er veel meer verschillen in vergelijking met eerdere modellen. Wanneer moet je kiezen voor de Apple iPhone 7 Plus?

Design

De iPhone 7 Plus is in dezelfde kleuren verkrijgbaar als de iPhone 7. De homeknop is vervangen door middel van een sensor en de koptelefoonaansluiting is veranderd. Beide toestellen zijn water- en spat bestendig. De antennestrepen zijn netter weggewerkt en de iPhone 7 Plus heeft tevens goede stereospeakers.

Apple iPhone 7 Plus

Gewicht, afmetingen en scherm

Beide toestellen zijn iets lichter geworden. De afmetingen zijn vrijwel identiek aan die van de voorganger. De iPhone 7 Plus is 158,2 x 77,9 x 7,3 millimeter met een gewicht van 188 gram. Het scherm kan je doen twijfelen tussen de beide modellen. De iPhone 7 Plus heeft met 5,5 inch een groter display dan de iPhone 7. Deze laatste is 4,7 inch. De pixeldichtheid en resolutie is vrijwel hetzelfde gebleven. Deze heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een ppi van 401. De kleuren komen in vergelijking met vorige modellen beter tot hun recht en het scherm is helderder.

Specificaties

De iPhone 7 lijn zijn de eerste modellen met quad core processors met een nieuwe A10 chip. Deze zorgen voor snelle prestaties op het gebied van CPU en grafisch. Voor de beste prestaties moet je kiezen voor de iPhone 7 Plus. Deze heeft 3 GB aan RAM. Dit is 1 GB meer dan de 7. Tevens is de 4G aangepast om een snelheid van 450 Mbit aan te kunnen. Verder moet de accu het twee uur langer volhouden dan de 6S. De langere accuduur is te danken aan de nieuwe A10 chip in de telefoon.

Camera

De camera kan tevens een grotere reden om voor de Plus variant van de iPhone 7 te kiezen. Dit toestel is namelijk uitgerust met maar liefst twee cameralenzen van 12 megapixel. Dit zorgt voor een grotere kijkhoek en twee keer optische zoom. Daarnaast is diepte veel beter vast te leggen. De flitser is verbeterd en bestaat uit vier ledlampen. Dit maakt een foto lichter, maar zorgt met het juiste licht voor een natuurlijkere foto. De frontcamera is 7 megapixels.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De iPhone 7 Plus is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit vanaf 32 GB. Daarna kun je kiezen uit modellen van 128 GB en 256 GB. De prijzen liggen hierbij op 909, 1019 en 1129 euro.