Onlangs is de nieuwste variant van de iPhone uitgekomen; de Apple iPhone 7. Vanaf 16 september is dit toestel voor alle inwoners van Nederland, België en overige landen verkrijgbaar. Wat heeft Apple in dit nieuwe toestel verwerkt? Welke uitvoeringen en specificaties heeft dit toestel?

Kleuren

Het design van de nieuwe iPhone 7 is – in eerste instantie – vergelijkbaar met zijn voorgangers, de iPhone 6s en de Plus variant. Toch zijn er verschillen ten opzichte van dit model. Ten eerste is de iPhone 7 verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren. Dit is glimmend (git)zwart en matzwart. De glimmende variant is alleen verkrijgbaar bij een minimale opslagcapaciteit van 128- of 256 GB. Daarnaast is de iPhone 7 verkrijgbaar is de kleuren zilver, goud en roségoud.

Apple iPhone 7

Uitvoeringen iPhone 7

De behuizing van de iPhone 7 is van aluminium. Net zoals bij de iPhone 6s zijn de randen afgerond. De afmetingen zijn dit keer hetzelfde gebleven. De iPhone 7 is een 4,7 inch. De iPhone 7 heeft een beeldresolutie van 1334 x 750 pixels met een pixeleenheid van 326 ppi. Indien je een grotere variant wilt, moet je kiezen voor de iPhone 7 Plus. Deze is 5,5 inch. Dit betekent dat de afmetingen hetzelfde zijn als de vorige versie van de iPhone. Ruime hoesjes kunnen voor de iPhone 7 gebruikt worden. Er dient wel rekening gehouden te worden met de veranderde camera. Nauwsluitende hoesjes zijn daarom wellicht niet geschikt voor de iPhone 7.

Opslagcapaciteit

Bij de aanschaf van een iPhone 7 heb je niet meer de keuze uit allerlei soorten opslagcapaciteiten. Je kunt kiezen uit 32 GB of de duurdere iPhone met een opslag van 128 of 256 GB. Dit betekent dat de 16 GB en de 64 GB niet verkrijgbaar zijn en gaan verdwijnen.

Camera

De iPhone 7 heeft vernieuwde camerasystemen. Dit toestel heeft een 12 megapixel camera met een diafragma van 1,8. Er is ondersteuning voor het opnemen van 4K. Tevens is het toestel uitgerust met optische beeldstabilisatie. De frontcamera is 7 megapixel.

Overige verbeteringen

Het display noemt Apple als de meest kleurrijke en helderste van de iPhone tot nu toe. Een andere verbetering is de verminderde zichtbaarheid van de antennestrepen en de grotere cameralens. Deze is meer aanwezig. Dit komt overigens ten goede aan de verbeterde cameraprestaties van dit toestel. Daarnaast heeft Apple een nieuwe thuisknop ontwikkeld en is de iPhone 7 voorzien van verbeterde stereospeakers. Verder geeft Apple aan alles sneller werkt en dat de batterij van de iPhone 7 langer meegaat. Een andere positieve verbetering is dat deze variant water- en spatbestendig is.

Prijzen

In eerste instantie heeft Apple aangegeven dat de prijzen dit jaar gelijk zouden blijven. In de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Met een prijs van 769 euro is deze in Nederland en België omhooggegaan met 20 euro. In de Verenigde Staten is de prijs wel hetzelfde gebleven. Met name de nieuwe kleuren zijn erg populair.

De iPhone 7 + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een iPhone 7? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een iPhone op prijs en MB’s/belminuten.