De LG G5 is een uitstekende opvolger van de LG G4. Het toestel heeft een metalen behuizing met aan de achterzijde een vingerafdrukscanner. De vormgeving van de interface is in vergelijking met eerdere modellen consistenter doorgevoerd.

Hoge QHD-resolutie

De LG G5 heeft een 5,3 inch-scherm met een hoge QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels met een ongekend hoge pixeldichtheid van 639ppi. Hierdoor is het beeld erg scherp. Bij maximale helderheid is het scherm ook in direct zonlicht goed te lezen. Dit is echter niet optimaal vanuit alle kijkhoeken. Helaas is ook de kleurweergave minder natuurgetrouw dan bij andere toestellen. Wit oogt bijvoorbeeld enigszins blauw.

Door de zuinige Snapdragon 820-processor en het 4GB werkgeheugen werkt het toestel snel en soepel. Daarnaast heeft het een redelijke accuduur door de verwisselbare accu van 2.800 mAh.

Dubbele camera achterzijde

De LG G5 heeft twee camera’s aan de achterzijde, die onafhankelijk van elkaar functioneren. Dit zorgt voor veel vrijheid en mogelijkheid tot creativiteit. Het gaat om een normale 16 megapixel-camera en een groothoeklens van 8 megapixels. De LG G5 is dus bij uitstek geschikt voor landschapsfoto’s en andere panorama’s. De tweede camera heeft een kleinere lensopening. Het verschil tussen de pixels en grootte van de lensopening is alleen zichtbaar wanneer er weinig licht beschikbaar is. Door de optische beeldstabilisatie is de LG G5 geschikt voor het opnemen van stabiele video’s met een maximum van 4K-resolutie. De voorzijde is ook voorzien van een 8 megapixel-camera.

LG heeft gebruikgemaakt van een eigen Androidversie. Dit besturingssysteem biedt verschillende opties om het uiterlijk en zichtbaarheid van de software en softwareknoppen te veranderen. Het gebruikelijke app-overzicht is echter verdwenen. Alle apps zijn in eerste instantie zichtbaar op het thuisscherm.

 

Voordelen

  • Meer consistente vormgeving
  • Zeer hoge resolutie en pixeldichtheid
  • Verwisselbare accu
  • Twee camera’s waarvan één groothoeklens
  • Veel aanpassingsmogelijkheden bij software

 

Nadelen

  • Leesbaarheid van het scherm in zonlicht niet optimaal
  • Kleurweergave minder natuurgetrouw
  • Geen gebruikelijk app-overzicht

 

De LG G5 + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een LG G5? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een G5 op basis van prijs, MB’s en belminuten.