De Motorola Moto X Style bestaat uit een metalen voorzijde en een gebogen, kunststof achterzijde met ribbels. Hierdoor ligt het toestel niet alleen prettig in de hand, het komt ook de grip ten goede. Ondanks het scherm van 5,7 inch-scherm oogt het toestel dun en elegant. Het beeldscherm heeft een zeer heldere en natuurgetrouwe uitstraling door de hoge QHD-resolutie ven 2560 bij 1440 pixels. Dit blijft ook het geval in direct zonlicht en vanuit alle kijkhoeken. Het toestel heeft omwille van het gestroomlijnde uiterlijk geen hardware buttons. De onderkant van het scherm is dan ook gereserveerd voor softwarematige buttons.

Snelle Snapdragon processor

De Snapdragon 808-soc-processor en 3GB werkgeheugen zorgen voor een snelle werking van het toestel. Ook omdat de Motorola Moto X Style gebruik maakt van een ‘kale’ versie van Android, is het toestel zeer soepel en prettig in gebruik. Het systeem neemt daardoor zelf weinig opslagruimte in beslag. Dit betreft 16GB tot 64GB met een uitbreidingsmogelijkheid tot maximaal 128GB. Met de ingebouwde energiebesparende modus is de accuduur redelijk. Deze accu is helaas niet verwisselbaar.

Motorola Moto X Style Smartphone
De Motorola Moto X Style | Bron: Motorola.com

Mooie beeld en scherpe foto’s

De hoge beeldschermresolutie zorgt voor hoge kwaliteit foto’s en video’s. Het toestel is verder voorzien van een 21 megapixel-camera aan de achterzijde. Bij deze camera zorgen vooral de snelle autofocus, het grote diafragma en de dubbele LED-flitser voor extra scherpe foto’s. Vooral bij daglicht, maar ook in het donker, maakt de camera goede foto’s met veel details en een natuurgetrouwe kleurweergave. De 5 megapixel-camera aan de voorzijde is ook voorzien van LED-flitser. Alleen bij bewegende objecten staat de Motorola Moto X Style niet zo sterk, vanwege de ontbrekende optische beeldstabilisatie. Filmen gaat met de 4K-resolutie ondanks dit gemis prima.

Een opvallend pluspunt van de Motorola Moto X Style is de kwaliteit van de speaker. Deze speaker kan door middel van 2 sensoren worden aangestuurd met handbewegingen.

Voordelen

  • Zeer helder en natuurgetrouw beeldscherm
  • Snelle, soepele werking
  • ‘Kale’ versie van Android
  • Vooral bij daglicht scherpe, gedetailleerde foto’s
  • Hoge kwaliteit speakers

Nadelen

  • De accu is niet verwisselbaar
  • Geen optische beeldstabilisatie
  • Geen hardware buttons

De Motorola Moto X Style + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een Motorola Moto X Style? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een Moto X Style op prijs en MB’s/belminuten.