Naast de Galaxy S6 introduceert Samsung ook de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge, verkrijgbaar in zwart en goud. Het toestel beschikt over een scherm van 5,1 inch een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels. Het scherm is hierdoor zelfs in de volle zon prima leesbaar. De schermzijden van het lichtmetalen frame lopen aan beide zijden iets af voor een gestroomlijnde look. Dit ziet er niet alleen mooi uit. Door het gekozen materiaal, Gorilla Glas 4, is het toestel extra krasbestendig. De afgeronde randen hebben ook een functie. Wanneer je toestel op de standby-stand staat, wordt bij aanraking extra informatie zichtbaar aan de linker- of rechterzijde van het scherm. Denk bijvoorbeeld aan een klok, datum, weersverwachting, RSS-feeds of andere notificaties.

Indrukwekkende functionaliteiten

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft een aantal handige functionaliteiten, waaronder een vingerafdruksensor, hartslagmeter, stappenteller en een mogelijkheid voor mobiel betalen. De Samsung S6 Edge is eveneens uitgerust met een 16-megapixel fotocamera en een 5-megapixelcamera voor selfies. De frontcamera is zelfs met gebaren te bedienen. Door de grote lensopening presteert de camera nu nog beter bij weinig licht. De camera heeft tevens een snelle autofocus, krachtige LED-flitser en een optische beeldstabilisatie. Ook video’s zijn scherp en vloeiend met een 4K-resolutie.

De Samsung Galaxy S6 Edge met gebogen scherm
Afbeelding: Samsung.com

Overige specificaties Samsung Galaxy S6 Edge

Ter ondersteuning van eerder genoemde toepassingen heeft de Samsung Galaxy S6 Edge een supersnelle en zuinige processor, 3GB werkgeheugen en een accu van 2600 mAh. Hierdoor kan het toestel snel opstarten en moeiteloos lang worden gebruiken. Naast het vooruitstrevende design, is dus ook de technologie van het hoogste niveau. Het toestel is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32,64, 128 GB. Dit is niet uit te breiden door middel van een micro-sd-kaart.

 

Voordelen

  • Stevige, krasbestendige, unieke, maar ook lichtgewichte behuizing
  • Scherpe resolutie met indrukwekkend aantal pixels op een 5,1 inch-scherm
  • Extra functionaliteiten, waaronder notificatiepanel in stand-by stand
  • Prima camera voor stabiele, scherpe foto’s met weinig vertekening
  • Snelle, zuinige processor en een lange accuduur
  • Vergrote leesbaarheid door helder en kleurrijk scherm

 

Nadelen

  • De afgebogen randen maken het toestel enigszins kwetsbaar
  • Het nieuwe materiaal is niet stof- en waterbestendig
  • De batterij is niet verwisselbaar
  • Geheugen kan niet worden uitgebreid met een micro-sd-kaart

 

De Samsung Galaxy S6 Edge + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een Samsung Galaxy S6 Edge? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een S6 Edge op basis van prijs, MB’s en belminuten.