De Samsung Galaxy S6 is een innovatieve, gebruiksvriendelijke smartphone. Zowel het design als de onderliggende technologie is indrukwekkend. Een uniek kenmerk van het toestel, als van zijn broertje de Galaxy S6 Edge, is de metalen behuizing en de krasbestendige voor- en achterzijde van Gorilla Glas 4. Het toestel is stevig en duurzaam, maar ook licht en dun. De Galaxy S6 is verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, zeegroen, wit en beige.

Design en uitstekende specificaties

Het fraaie design wordt vergezeld door uitstekende hardware en een uitgebreid scala aan functionaliteiten. Zo kent het 5.1 inch-scherm een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een zeer hoge pixeldichtheid van 577 ppi. Het beeld is hierdoor helder, heeft een hoog contrast en oogt zeer kleurrijk. Het toestel is verder voorzien van een 2550 mAh-accu voor een lange accuduur. De accu is helaas niet te vervangen, maar dat is ook niet nodig met de energiebesparende opties van Samsung, de snelle en zuinige processor. Het toestel beschikt over een opslaggeheugen van 32,64 of 128 GB. Deze opslagcapaciteit kan helaas niet worden uitgebreid met een micro-sd-kaart.

Eenvoudig te personaliseren

Door het Android 5.0 Lollipop besturingssysteem en de TouchWiz interface is de smartphone gemakkelijk te personaliseren. De helderheid is bijvoorbeeld zodanig in te stellen, dat het scherm ook in direct zonlicht nog goed leesbaar is. Daarnaast beschikt het toestel over zelf in te stellen thema’s. Andere handige toepassingen zijn een vingerafdruksensor, hartslagmeter, stappenteller en een mogelijkheid voor mobiel betalen.

Samsung Galaxy S6 Smartphone
De Samsung Galaxy S6 Smartphone | Afbeelding: Samsung.com

Galaxy S6 maakt scherpe foto’s

De kwaliteit van foto’s is verbeterd door een groter diafragma, lichtgevoelige sensor, optische beeldstabilisatie, dubbele LED-flitser en een nieuwe beeldprocessor. Dit komt vooral de kwaliteit van foto’s met weinig licht ten goede. Bij daglicht en zelfs bij tegenlicht is de camera goed voor zeer natuurgetrouwe en gedetailleerde foto’s door de 16-megapixel camera. De kwaliteit van selfies is hoog door de 5-megapixel frontcamera. Deze camera heeft ook de mogelijkheid tot videobellen in full-HD.

 

Voordelen

  • Lichtmetalen behuizing en krasbestendige scherm
  • 5.1 inch-scherm een hoge pixeldichtheid en resolutie
  • Snelle, zuinige processor en lange accuduur
  • Gemakkelijk te personaliseren
  • Vergrote leesbaarheid door helder en kleurrijk scherm
  • Verbeterde camerafunctionaliteiten

 

Nadelen

  • Niet stof- en waterbestendig
  • Batterij is niet verwisselbaar
  • Opslagcapaciteit kan niet worden uitgebreid

 

De Samsung Galaxy S6 + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een Samsung Galaxy S6? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een S6 op basis van prijs, MB’s en belminuten.