Net als bij de Galaxy S6, gaat de lancering van de Samsung Galaxy S7 gepaard met de introductie van de Edge-variant. Terwijl de Galaxy S6 Edge qua uiterlijk nauwelijks verschilde van de Galaxy S6, wordt de Samsung Galaxy S7 op de markt gebracht met een groter scherm van 5,5 inch. Het scherm heeft een hoge pixeldichtheid en een helder HD-scherm van 2560×1440 pixels. Dit maakt een zeer natuurlijke en heldere kleurweergave mogelijk.

Water- en stofbestendig

Het toestel beschikt over een stof- en waterbestendige, lichtmetalen frame met krasbestendige glazen voor- en achterzijde. Dit is terug te zien in de prijs. Evenals zijn voorganger kent de Galaxy S7 Edge de unieke aflopende zijkanten. De vorm is in zijn geheel nog wat ronder dan zijn voorganger, waardoor het toestel zeer prettig aanvoelt en gemakkelijk te hanteren is. De camera steekt ook niet meer uit.

Verder is de Galaxy S7 Edge uitgevoerd met een krachtige, energiezuinige processor en een 3600 mAh-accu voor een zeer lange accuduur. Dit is wel 40% meer dan het vorige model. Het toestel heeft een opslagcapaciteit van 32GB geheugen. Voor het opslaan van media, kan dit worden uitgebreid met een micro-sd-kaart van maximaal 200GB.

Uitgevoerd met Android 6.0.1 Marshmallow

Deze hardware maakt het in combinatie met het Android 6.0.1 Marshmallow besturingssysteem mogelijk om soepel en snel te multitasken. Het toestel kent namelijk verschillende nieuwe functionaliteiten, zoals de ‘Now on Tap’-functie en de ‘Game Launcher’.

De nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge Smartphone
Bron; Samsung.com

Camera Galaxy S7 Edge

Het toestel beschikt over een 12-dual-pixelcamera en een 5-megapixel frontcamera met een grotere lensopening dan de S6. Het toestel maakt om die reden scherpe, goed belichte foto’s, ook met weinig licht of bij een bewegend object. Omdat het beeldscherm kan oplichten, zijn selfies optimaal belicht. Ook video’s zijn scherp en vloeiend met een 4K-resolutie.

 

Voordelen

  • Hoge pixeldichtheid en schermresolutie
  • Stof- en waterbestendig behuizing
  • Unieke aflopende randen
  • Zeer krachtige, energiezuinige processor en een zeer lange accuduur
  • Mogelijkheid tot externe uitbreiding van het geheugen
  • Soepele en overzichtelijke interface met veel nieuwe functies
  • Goede camera voor scherpe foto’s en video’s

 

Nadelen

  • Het toestel is duur
  • Het externe geheugen is alleen bruikbaar voor media

 

De Samsung Galaxy S7 Edge + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een Samsung Galaxy S7 Edge? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een S7 op basis van prijs, MB’s en belminuten.

Afbeelding: AndroidPlanet.nl