De Samsung Galaxy S7 is een indrukwekkende update van de Galaxy S6. Net als deze voorgangers beschikt de Galaxy S7 over een uitstekende schermkwaliteit, met een 5,1 inch HD-scherm van 2560×1440 pixels en een hoge pixeldichtheid van 575ppi. Alleen de helderheid is iets verbeterd. De behuizing is gemaakt van een lichtmetalen frame met krasbestendig Gorilla Glas 4 aan de voor- en achterzijde. De camera, die bij de S6 lichtelijk uitstak, is nu gelijk aan de behuizing. In tegenstelling tot de S6 is de Samsung Galaxy S7 wel stof- en waterbestendig. Dit wordt weerspiegeld door de hoge prijs.

Sneller en zuiniger

De meeste veranderingen zijn te vinden in de hard- en software. Zo is de processor van de Galaxy S7 80% krachtiger dan zijn voorganger. Deze snelle, zuinige processor wordt bijgestaan door een 3600 mAh-accu voor een zeer lange accuduur. Het toestel beschikt verder over een 32GB geheugen, dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaart van maximaal 200GB. Dit externe geheugen is helaas alleen voor de opslag van media te gebruiken.

Nieuwe functie’s

Het gebruik van de interface is versoepeld en zeer overzichtelijk. Personalisatie van apps is nog makkelijker en het systeem beschikt over een aantal extra functie. De ‘Now on Tap’-functie maakt het mogelijk om aanvullende informatie in je scherm te plaatsen, zoals recensies of vluchtinformtie. Met de ‘Game Launcher’ wordt het mogelijk om tijdens een spel notificaties uit te schakelen of om een screenshot maken.

Samsung Galaxy S7 Smartphone

Camera

Het toestel beschikt over een 12-pixelcamera met een hoger diafragma dan de S6. Daarnaast is de Galaxy S7 uitgerust met een dual-pixel camera. Dit resulteert in scherpe foto’s, ook in een slecht verlichte ruimte of bij een bewegend object. Aan de voorzijde is een 5-megapixelcamera opgenomen met een vergroot diafragma. Selfies zijn optimaal belicht door het oplichtende scherm. Ook video’s zijn scherp en vloeiend met een 4K-resolutie.

 

Voordelen

  • Uitstekende schermkwaliteit
  • Stof- en waterbestendig behuizing
  • Zeer krachtige processor en een zeer lange accuduur
  • Mogelijkheid tot externe uitbreiding van het geheugen
  • Soepele interface met veel nieuwe functies
  • Goede camera voor scherpe foto’s en video’s

 

Nadelen

  • Het toestel is duur
  • Het externe geheugen is alleen bruikbaar voor media

 

De Samsung Galaxy S7 + Abonnement

Op zoek naar een voordelig abonnement inclusief een Samsung Galaxy S7? Vergelijk hieronder eenvoudig abonnementen met een S7 op basis van prijs, MB’s en belminuten.

Afbeelding: Tweakers.net